Crema d´alvocat i carbassó (3/88)
Bona combinació, freda i calenta, tot i que en el moment de posar en pràctica la recepta era estiu i per tant la vam pendre freda. Però ara que ja fa fred la podeu pendre calenta perfectament!
Ingredients:
2 alvocats
2 carbassons
1 ceba
200 gr de iogur grec
1/2 litre de brou de verdures o de pollastre suau
bitxo (opcional)
sal, pebre
Procediment habitual de les cremes: sofregir la ceba, afegir-hi el carbassó, seguir una estona més per mullar-ho amb el brou. Vint minuts més tard (aprox) ho retireu del foc per afegir-hi el iogur i els alvocats, rectificar de sal i pebre i si voleu que quedi molt fi passar-ho pel xino. Reservar-ho a la nevera unes hores o un dia sencer. El bitxo…quan vulgueu, en podeu posar d´entrada o una mica quan ho tritureu, depenent de la intensitat que voleu que tingui el picant, si es que en voleu.