Albergínies especíades (2/88)
Adoro les albergínies. De totes les maneres possibles. I mai les havia menjades com a les receptes que expliquen en aquesta edició del “Comidista”. Aquestes, bé, de fet totes les receptes són més aviat com a acompanyament d´un altre plat, ni que sigui amb un senzill cuscús, tot i que aquí explico només la recepta tal cual ho fan al llibre.
Ingredients:
3/4 albergínies
2 dents d´all
1 ceba
2 cullerades de suc de llimona i una mica de ratlladura de la seva pell
1 cullerada de ras-el-hanout i una de garam masala
75 gr de mantega
sal, pebre
suc de llima (opcional)
cilantre picat (opcional)
Tallar la ceba i les albergínies a daus no gaire grossos. Fondre la mantega en una paella i quan estigui marronosa tirar-li els dents d´all picadets i els daus d´albergínia (salpebrats) i ceba, donar unes voltes per afegir-hi les espècies i deixar coure tapat, i a foc lent, una mitja hora. Fora ja del foc i de la paella podeu posar-hi el suc de llima i el cilantre. A la recepta diu que xafeu les albergínies, jo no ho vaig fer pas…