Tajin de verdures (1/88)
Fantàstica recepta 100% vegetariana, diria que vegana i tot, saborosa i super super recomanable!
Ingredients (6 persones):
1 carbassó
Mig boniato/un tros de carbassa
400 gr de cigrons cuits
250 gr de tomàquet triturat/sencer de llauna/sencer natural
2 pastanagues
1 branca d´api
1 ceba grossa
2 dents d´all sense pelar
50 gr d´ametlles salades (jo no sé si les vaig posar…)
1 llimona
mig litre de brou de verdures
1 cullerada de mel
1 branca de canyella, 1 cullerada de comí en pols, 1 tros de gingebre fresc, cilantre
harisa
sal, pebre, oli
200 gr de cuscús integral
A priori això s´ha de fer en una “tajinera”, per alguna cosa és diu “tajin”, però com que no en tinc vaig fer com una mena d´estofat de verdures, amb cuscús d´acompanyament…
Començarem amb la ceba, tallada a juliana gruixuda, i la branca d´api, a daus. Ho sofregim, i tot seguit hi posem els alls, els gingebre, la canyella i el comí. Remenem una mica. Torn del tomàquet, en principi a quarts si es sencer, amb suc de llimona, i el boniato, les pastanagues i el carbassó, a daus grossos, amb el brou durant una mitja horeta aprox. A continuació els cigrons i la mel durant cinc minuts més. Si ha quedat molt líquid treure les verdures i reduir-lo fins a tenir textra de salsa, o millor, l´utilitzeu per coure el cuscús. Quan ho tingueu tot hi afegiu una cullerada de harisa o d´alguna salsa picant que tingueu a mà i llestos! Ah, poseu posar-hi altres verdures/hortalises com per exemple bròquil…o el que tingueu per la nevera, siguin sobres o no.