Tajin de verdures (1/88)

Fantàstica recepta 100% vegetariana, diria que vegana i tot, saborosa i super super recomanable!

Ingredients (6 persones):

1 carbassó

Mig boniato/un tros de carbassa

400 gr de cigrons cuits

250 gr de tomàquet triturat/sencer de llauna/sencer natural

2 pastanagues

1 branca d´api

1 ceba grossa

2 dents d´all sense pelar

50 gr d´ametlles salades (jo no sé si les vaig posar…)

1 llimona

mig litre de brou de verdures

1 cullerada de mel

1 branca de canyella, 1 cullerada de comí en pols, 1 tros de gingebre fresc, cilantre

harisa

sal, pebre, oli

200 gr de cuscús integral

 

A priori això s´ha de fer en una “tajinera”, per alguna cosa és diu “tajin”, però com que no en tinc vaig fer com una mena d´estofat de verdures, amb cuscús d´acompanyament…

Començarem amb la ceba, tallada a juliana gruixuda, i la branca d´api, a daus. Ho sofregim, i tot seguit hi posem els alls, els gingebre, la canyella i el comí. Remenem una mica. Torn del tomàquet, en principi a quarts si es sencer, amb suc de llimona, i el boniato, les pastanagues i el carbassó, a daus grossos, amb el brou durant una mitja horeta aprox. A continuació els cigrons i la mel durant cinc minuts més. Si ha quedat molt líquid treure les verdures i reduir-lo fins a tenir textra de salsa, o millor, l´utilitzeu per coure el cuscús. Quan ho tingueu tot hi afegiu una cullerada de harisa o d´alguna salsa picant que tingueu a mà i llestos! Ah, poseu posar-hi altres verdures/hortalises com per exemple bròquil…o el que tingueu per la nevera, siguin sobres o no.

IMG_8811

~ per picanyol a 24/11/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: