Vedella estofada amb vi i bolets (34/36)
Un clàssic estofat de tota la vida, marinant unes hores la carn amb vi i posant-hi bolets…combinació infalible!
Ingredients:
1 kilo de carn x estofar (jarret…)
400 gr de bolets (rovellons, rossinyols, llanegues…)
1 ceba grossa
mig litre de vi negre
250 ml de brou de carn
una culleradeta d´orenga i una de farigola
1 cullerada de xocolata ratllada
1 gra d´all
farina
sal, pebre
julivert
La carn la tindrem tallada a daus grossos, i la posem en un tupper amb el vi, les herbes i una mica de sal i pebre a marinar a la nevera durant un mínim de sis hores. Passat aquest temps l´assequem, reservant la marinada, i la daurem enfarinada en una cassola. Al mateix lloc hi fem un sofregit de ceba, i quan el tenim llest mullem amb el vi. ReduÏm a la meitat, incorporem la carn i acabem mullant amb el brou. Tapem i a foc lent deixem coure una hora i mitja ben bona. Mentrestant netegem els bolets i els saltegem amb all, reservant-los. Passada l´hora i mitja posem els bolets a la cassola, deixem coure uns deu minuts més i si ens ho volem menjar el mateix dia incorporem la xocolata. Al darrer moment, abans de servir, una mica de julivert picat després d´haver rectificat de sal i pebre. Però si sou una mica previsors i ho feu d´un dia per l´altre us quedarà més gustós i més reposat. En aquest cas el xocolata el poseu quan escalfeu de nou l´estofat.