Risotto de remolatxa, pera i roquefort
Un espectacular risotto vegetarià que farà les delicies de qualsevol que disfruti amb els seus tres ingredients principals…
Ingredients:
300 gr d´arròs carnaroli
tres remolatxes
dues peres conference
un bon tall de formatge roquefort (100 gr mínim)
pebre de jamaica
1 ceba tendra grosseta
1 litre i mig de brou de verdures (aprox)
ruca (rúcula)
Peleu i talleu la remolatxa i la ceba a daus més aviat petits. Feu el mateix amb la pera, però els daus més grossos. Comenceu a daurar la ceba, per afegir-hi la remolatxa quan estigui transparent. Un parell de minuts més tard hi tireu l´arròs i l´anacareu bé. Al darrer moment abans de començar a mullar amb el brou hi afegiu la pera i el pebre recén mòlt. I anem mullant a mesura que ens quedem sense brou, remenant de tan en quan. Uns 16/18 minuts més tard ho tindrem llest, afegiu el formatge fora del foc i ho treballeu a consciència, fins que s´hagi fós totalment. Deixeu reposar un parell de minuts i al final ho coroneu, ja emplatat, amb unes fulles de ruca. Brutal.