Pollastre escabetxat
La recepta originalment està feta amb una varietat concreta de pollastre, el “gall negre” del Penedès, que deu ser molt més bona que el pollastre vulgaris que vaig cuinar, i que no era ni de pagès…no sempre tens a mà comprar el que et vé més de gust! En qualsevol cas és una recepta molt recomanable.
Ingredients:
1 pollastre/4 cuixes/8 potes
1 cabeça d´alls
4 pastanagues
1 ceba
1 fulla de llorer
10 grans de pebre negre
1 bitxo
farigola i romaní, si pot ser fresc
pell de taronja i de llimona
1 branca de canyella i 4 peces de clau
400 ml de vi blanc i 200 de vinagre de xerès
Salpebreu i daureu en una cassola el pollastre tallat a quarts o vuitens. Reserveu. Daureu els alls a la mateixa cassola, i tot seguit afegiu-hi la ceba i la pastanaga. 5 o deu minuts més tard, tot això a foc lent, incorporeu-hi les espècies i les herbes, i seguiu confitant-ho tot uns minuts més. Moment llavors de mullar-ho amb el vi i el vinagre i portar-ho a ebullició. Hi posem ara el trossos de pollastre i acabem la cocció al forn durant 45 minuts a 180 graus, tapat.
Aacabada la cocció ho deixarem refredar i que maceri ben bé fins l´endemà, en principi fora de la nevera. Ho podeu menjar acompanyat d´arròs o, en el meu cas, de quinoa.