Amanida de bacallà amb mongeta tendra i pebrot
Una senyora amanida que de fet és un plat únic en tota regla: bacallà, mongeta, ou mollet…té de tot, molt recomanada.
Ingredients:
mig kilo de bacallà
mig kilo de mongeta perona
4 ous
2 pebrots vermells grossos
maionesa (ou, oli, sal, llimona)
sal, pebre
El bacallà el farem confitat, en un cassó amb l´oli no gaire calent, uns 80 graus, i molt poca estona, tot just quan les làmines es comencin a separar ja està llest. Mentrestant podem fer la mongeta al vapor i els pebrots escalibats al forn. Els ous els hem de coure un màxim de cinc minuts, cinc i mig màxim (tot i que el mollet de veritat són 4´30…). La maionesa la podem tunejar una mica amb gingebre ratllat i posant-hi llima (suc i ratlladura) en comptes d´unes gotes de suc de llimona o de vinagre.
I ho muntem en un aro d´acer o com el tingueu fent capes amb els diferents ingredients, acabant amb l´ou partit per la meitat.