Sípia a la bruta
Mai havia cuinat la sípia d´aquesta manera, sense brou, amb aigua, i amb tots els ingredients en cru, i he de dir que és dels millors guisats de peix que he menjat darrerament. Una delicia.
Ingredients:
2 sípies mitjanes (1 kilo aprox)
1 kilo de patates
2 tomàquets
1 ceba
3 grans d´all
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
1 bitxo (opcional)
sal, pebre
Netegem la sípia, però sense rentar-la. La tallem a daus, i la posem en una cassola amb la resta dels ingredients, tots en cru, amb una mica d´oli, cobrint-ho amb aigua, excepte les patates; esbocinades, la ceba a julina, els tomàquets tallats per la meitat. La melsa de la sípia, també, sobretot. I ho deixem coure fins que la sípia sigui tendra. Hi afegim les patates i seguim la cocció fins que aquestes siguin ben cuites. I tot agafa un gustillo brutal, la sípia super melosa, les patates de vici…