Ajoblanco
Mai n´havia fet, i poques vegades l´havia tastat. Així que abans que faci fred he decidit provar-ho, i el resultat ha estat bastant òptim, sobretot amb l´afegit dels daus de meló, el pernil ibèric i el raïm.
Ingredients:
200 gr d´ametlles crues
200 gr de molla de pa
mig litre d´aigua (aprox)
tres grans d´all
sal, pebre
oli extra vergé
un parell de talls de meló
uns quants gans de raïm
una mica de pernil ibèric
El pa no cal que el remulleu si és del mateix dia. Les ametlles s´han d´escaldar un parell o tres minuts i treure-lis la pell. I l´aigua és a ull, igual que l´oli. Jo ho he fet amb la termomix, ben fi, i no ho he passat pel xinès, però potser ho tornaré a fer en una altra ocasió. I sobretot, d´un dia per l´altre. El detall del meló i el raïm imprescindible, el pernil no tant però també fa el seu paper. Si us queda molt espès doncs una mica més d´aigua i bé, millor que quedi espès d´entrada que líquid, tot i que llavors haurieu de posar-hi més pa i més ametlles i sempre serà més dificil de calcular que anar-hi tirant una mica d´aigua…