Ajoblanco

Mai n´havia fet, i poques vegades l´havia tastat. Així que abans que faci fred he decidit provar-ho, i el resultat ha estat bastant òptim, sobretot amb l´afegit dels daus de meló, el pernil ibèric i el raïm.

Ingredients:

200 gr d´ametlles crues

200 gr de molla de pa

mig litre d´aigua (aprox)

tres grans d´all

sal, pebre

oli extra vergé

un parell de talls de meló

uns quants gans de raïm

una mica de pernil ibèric

 

El pa no cal que el remulleu si és del mateix dia. Les ametlles s´han d´escaldar un parell o tres minuts i treure-lis la pell. I l´aigua és a ull, igual que l´oli. Jo ho he fet amb la termomix, ben fi, i no ho he passat pel xinès, però potser ho tornaré a fer en una altra ocasió. I sobretot, d´un dia per l´altre. El detall del meló i el raïm imprescindible, el pernil no tant però també fa el seu paper. Si us queda molt espès doncs una mica més d´aigua i bé, millor que quedi espès d´entrada que líquid, tot i que llavors haurieu de posar-hi més pa i més ametlles i sempre serà més dificil de calcular que anar-hi tirant una mica d´aigua…

IMG_0668

~ per picanyol a 07/10/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: