Cuscús amb xai i fruita seca

Excel.lent manera de menjar-se un bon xai amb un acompanyament diferent com pot ser el cuscús, que a més a més hi combina de meravella…

Ingredients:

1 espatlla o cuixa de xai desossada

1 ceba, 1 escalunya, mantega

1 cullerada de ras el-hanout, 1 pessic de safrà, una cullerada de mel, sal i pebre negre

300 gr de prunes seques, 50 gr d´ametlla, 50 gr de pinyons, 30 gr de panses, 1 cullerada de canyella en pols i un grapat de llavors de cardamom

250 gr de cuscús, 1 culleradeta de comí en pols, 1 culleradeta de sal, 3 culleradetes d´oli

brou de xai (fet amb els ossos de l´espatlla i verdures)

 

Saltegem el xai, tallat a  trossos, amb la ceba picada, el ras el-hanout i el safrà. Tot seguit ho mullem amb el brou i quan comença a bullir ho tapem, deixant-ho coure lentament unes dues hores.

Mentrestant sofregim l´escalunya amb mantega. Hi afegirem la fruita seca, la canyella i el cardamom i ho reservarem tapat.

Per al cuscús el saltejarem amb el comí i l´oli, el salarem i el mullarem amb 250 ml de brou, deixant´ho tapat uns cinc minuts fora del foc.

I quan el xai estigui ho barregem tot i ens ho mengem. Boníssim!!!

IMG_9630

~ per picanyol a 30/09/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: