Cuscús amb xai i fruita seca
Excel.lent manera de menjar-se un bon xai amb un acompanyament diferent com pot ser el cuscús, que a més a més hi combina de meravella…
Ingredients:
1 espatlla o cuixa de xai desossada
1 ceba, 1 escalunya, mantega
1 cullerada de ras el-hanout, 1 pessic de safrà, una cullerada de mel, sal i pebre negre
300 gr de prunes seques, 50 gr d´ametlla, 50 gr de pinyons, 30 gr de panses, 1 cullerada de canyella en pols i un grapat de llavors de cardamom
250 gr de cuscús, 1 culleradeta de comí en pols, 1 culleradeta de sal, 3 culleradetes d´oli
brou de xai (fet amb els ossos de l´espatlla i verdures)
Saltegem el xai, tallat a trossos, amb la ceba picada, el ras el-hanout i el safrà. Tot seguit ho mullem amb el brou i quan comença a bullir ho tapem, deixant-ho coure lentament unes dues hores.
Mentrestant sofregim l´escalunya amb mantega. Hi afegirem la fruita seca, la canyella i el cardamom i ho reservarem tapat.
Per al cuscús el saltejarem amb el comí i l´oli, el salarem i el mullarem amb 250 ml de brou, deixant´ho tapat uns cinc minuts fora del foc.
I quan el xai estigui ho barregem tot i ens ho mengem. Boníssim!!!