Roast beef curat amb mostassa i romaní (24/36)
Sóc conscient que no fa molt, bé, potser ara ja uns mesos, vaig publicar una recepta d´un roast-beef amb crosta d´herbes. Destacava, doncs, no tan pel seu marinat sinó per la manera de coure´l i, concretament, el seu enbolcall. I en aquest cas la carn, que va quedar molt gustosa i al seu punt ideal, va destacar precisament per això, conseqüència més que probable d´haver estat marinant-se dotze llargues hores en sal, sucre, mostassa i romaní.
Ingredients:
1 peça d´entrecot o mitjana (sense os) d´uns dos kilos (per deu persones)
2 o tres branques de romaní fresc
2/3 cullerades de mostassa antiga (preferentment)
175 gr de sucre roig
100 gr de sal gruixuda
oli d´oliva
Barregem la sal i el sucre. Pintem la carn amb la mostassa i la posem a sobre d´un llit de sal i sucre amb unes fulles de romaní, en un tupper o recipient que es pugui tancar, ja que farem el mateix per la part de dalt de la carn, vaja, com si l´anessim a coure a la sal, i ho deixem a la nevera dotze hores.
Mentre escalfem el forn a 180 graus netegem la carn amb aigua, l´asseguem, l´embadurnem amb oli i la marquem per tots els costats en una paella. Abans de posar-la al forn l´untem amb el líquid que ha deixat anar durant les hores que ha estat marinant-se a la nevera. La cocció serà d´uns trenta minuts, 27 exactes en el meu cas, i després, abans de tallar-la, esperar un mínim de 20 minuts, coberta amb paper de plata.