Xai marroquí (18/36)

He decidit anomenar d´aquesta manera la recepta perquè és típicament de sabors marroquins: fruita, llimona, un toc picant, comí, menta…una combinació deliciosa!

Ingredients:

Una espatlla de xai desossada

150 gr de figues seques

1 llimona

2 cebes

2 dents d´all

50 gr d´ametlla mòlta

1 llauna de tomàquets sencers

Mig litre de brou de xai (o de pollastre)

1 cullerada de menta picada

1 cullerada de comí mòlt

2 bitxos

sal, pebre

 

Enrossim el xai, tallat a daus. Sofregim la ceba a la mateixa cassola i quan estigui afegim els alls picats, mitja llimona tallada a rodelles, el suc de l´altra mitja, el comí i el bitxo. Incorporem el tomàquet, les figues tallades per la meitat, recuperem el xai i uns minutets més tard mullem amb el brou, ho tapem i ho enfornem a 160 graus durant unes dues hores, més si cal, fins que la carn estigui ben tendra. Podeu començar la cocció al foc i acabar-la al forn, jo vaig fer mig-mig. Cap al final incorporeu l´ametlla i la menta, remeneu bé i ho deixeu reposar una mica amb el forn apagat (però a dins) per acabr al cocció. Si ha espessit massa sempre podeu posar una miqueta més de brou. Boníssim és poc!

IMG_8888

~ per picanyol a 21/07/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: