Amanida de carxofes, anxoves i ous (31/36)
L´autor va fer aquesta recepta inspirant-se en una amanida d´un restaurant, i jo he fet la meva inspirant-me en la seva…però no és exactament la mateixa, així que jo us explico la meva que va quedar molt bona!
Ingredients:
8 carxofes
8/16 filets d´anxoves del Cantàbric
2/3 ous durs
1 llimona/farina
Tàperes
Oli extra verge
Vinagre de Xerès/vi negre bo
Peleu i talleu les carxofes a quarts i les feu al vapor. Mentre les aneu tallant les poseu en aigua amb llimona i farina. També les podeu coure amb aquesta aigua, queden molt bones! Bulliu els ous deu minuts i feu una vinagreta amb l´oli i el vinagre, que siguin ben bons els dos. Serviu amb les carxofes en una safata, els ous durs ratllats per sobre i les anxoves i les tàperes.
L´autor feia una vinagreta molt interessant amb all, rovell d´ou, alfàbrega picada, vinagre, una mica d´aigua de la cocció de les carxofes, sal i pebre. I afegia a poc a poc l´oli mentre ho anava emulsionant. Ho probaré un dia, dolent no pot estar!
Reblogged this on Celler-Adocse.