Amanida de carxofes, anxoves i ous (31/36)

L´autor va fer aquesta recepta inspirant-se en una amanida d´un restaurant, i jo he fet la meva inspirant-me en la seva…però no és exactament la mateixa, així que jo us explico la meva que va quedar molt bona!

Ingredients:

8 carxofes

8/16 filets d´anxoves del Cantàbric

2/3 ous durs

1 llimona/farina

Tàperes

Oli extra verge

Vinagre de Xerès/vi negre bo

 

Peleu i talleu les carxofes a quarts i les feu al vapor. Mentre les aneu tallant les poseu en aigua amb llimona i farina. També les podeu coure amb aquesta aigua, queden molt bones! Bulliu els ous deu minuts i feu una vinagreta amb l´oli i el vinagre, que siguin ben bons els dos. Serviu amb les carxofes en una safata, els ous durs ratllats per sobre i les anxoves i les tàperes.

L´autor feia una vinagreta molt interessant amb all, rovell d´ou, alfàbrega picada, vinagre, una mica d´aigua de la cocció de les carxofes, sal i pebre. I afegia a poc a poc l´oli mentre ho anava emulsionant. Ho probaré un dia, dolent no pot estar!

IMG_8931

~ per picanyol a 11/07/2015.

Una resposta to “Amanida de carxofes, anxoves i ous (31/36)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: