Cuscús de peix i marisc a l´estil sicilià
Excel.lent recepta, de luxe pràcticament, que es pot tenir mig feta si ja disposeu d´un brou potent de peix de roca…i si no, doncs ja ho sabeu, a fer-lo!
Ingredients:
4 mides de cuscús (uns 200 gr màxim)
cúrcuma mòlta
1 escòrpora o un peix similar, de carn saborosa i dura
1 kilo de peix de roca per al fumet
12 gambes
mig kilo de musclus
1 sípia mitjaneta
1 ceba, 1 carbassó petit, 1 pebrot vermell petit, 2 grans d´all, tomàquet ratllat (uns 4/5 tomàquets de pera), 1 branca de fonoll
coriandre en pols
safrà, llorer
julivert
sal i pebre
El peix principal, filatejat. Els musclos, oberts al vapor, i reservats en el seu propi suc. La sípia la sofregiu tallada a daus. Quan estigui rossa hi afegiu la ceba i els alls, picats. Quan estigui tranparent moment de posar-hi les verdures, seguim sofregint el conjunt per acabr posant-hi el tomàquet. Deixem que es concentri per arrodonir-ho amb totes les espècies i mullant-ho finalment amb el brou de peix. Tot junt ha de coure suau uns vint/trenta minuts. mentrestant fem el cuscús, mateixa proporció d´aigua i sèmola, barrejada amb cúrcuma, oli i sal. Quan hi poseu l´aigua calenta ho tapeu i que reposi uns cinc minuts. Finalment posareu el peix, les gambes i ja al final els musclus a la cassola de la sípia i les verdures i ho servirem amb el cuscús a sota. Una delicia, de veritat.