Canelonets de tonyina amb crema de taronja i gingebre
Jo he posat “canelonets” perquè no vaig aconseguir uns talls de tonyina prou grossos per fer uns canelons normals…també crec que en tallar-m´ho a la peixateria potser no eren prou fins, millor congelar el tros de tonyina i llavors amb un bon ganivet (idealment amb la maquina de tallar fiambres…però clar, a les cases normalment no n´hi ha) fer uns filets ben prims. En qualsevol cas és un entrant, o aperitiu, molt recomanable, moltíssim!
Ingredients:
un bon tall del centre de la tonyina, d´uns 300/400 gr
25 gr de farina de blat de moro
250 ml de llet
la pell de dues o tres taronges
200 ml de suc de taronja
2 cullerades de Grand Marnier (o Cointreau)
1/2 arrel de gingebre ratllada
3 rovells d´ou
75 gr de sucre
Fem bullir la llet amb la pell de les taronges i el gingebre ratllat, retirant-ho del foc quan arrenqui el bull. Batre-ho amb els rovells, el sucre, la farina i la ratlladura de la pell de dues taronges. Ho tornem a posar al foc, lent, sense deixar de remenar-ho amb unes varetes, fins que hagi espessit, afegint al final el suc de taronja i el licor. Ho retirem del foc i deixem refredar.
Tallem llavors les làmines de tonyina (treieu-ho del congelador uns minuts abans) i les omplim de la crema. Les enrotllem com un caneló i per sobre hi escampem ratlladura de pell de taronja, decorant-ho si voleu amb una mica de reducció de vinagre balsàmic o acompanyant-ho de salsa de soja, que també hi queda força bé.
~ per picanyol a 24/06/2015.
Arxivat a Food, revista cuina
Etiquetes: caneló de peix amb crema de taronja, caneló de tonyina, cointreau, crema de taronja i gingebre, gingebre, taronja, tonyina
Reblogged this on Celler-Adocse.