“Quiche” de poma, bacon i formatge Idiazábal (16/36)
L´autor fa aquesta recepta amb pasta brick, però jo vaig preferir fer-ho a la manera d´una típica “quiche”…però utilitzant farina integral per fer la massa, la pasta brisa, i li va donar un sabor molt especial. Segurament, però, amb pasta brick quedarà més lleuger. Tant el brick com la brisa es poden comprar pre-cuinades i queden super bé, podeu fer-la (la brisa) amb termo-mix (si en teniu) o a mà…
Ingredients:
Una làmina de pasta brisa/5 làmines de pasta brick
2 pomes golden
150 gr de bacon fumat
2 cebes
2 ous
200 ml de crema de llet
100 gr d´Idiazábal
100 gr de mantega
oli d´oliva
sal, pebre
Saltegeu el bacon, sobregiu la ceba en el seu oli, caramelitzant-la en la mesura que sigui possible…vaja, feu-ho! Poseu mentres a pre-coure la massa al forn uns vint minuts a 180 graus, punxant-la o amb llegums crus en el cas de la brisa o en un motlle forrat de fulles de pasta brick enganxades entre si amb mantega deu minuts. Talleu les pomes a daus petits (pelades) i les saltegeu amb mantega. Bateu els ous amb la crema de llet, hi afegiu el formatge (ratllat), la poma, el bacon i la ceba, rectifiqueu de sal i pebre si es necessari. Enforneu a 160 graus entre 20 i 30 graus. Ideal menjar-ho acompanyat d´amanida.
Reblogged this on Celler-Adocse.