Molls amb bolets, puré de moniato i carbassa, emulsió de mandarina i ous de salmó
Plat de cinc estrelles, així de clar. L´original és amb rossinyols, però jo el vaig fer amb xampinyons ecològics salvatges i quedava de vici. I els ous de salmó es poden substituir per sucedanis molt més econòmics, però bé, tant l´opció “A” com la “B” (la més low-cost) són brutals…bé, jo vaig fer la “B” i ho estava, així que l´”A” ja ni us ho explico…
Ingredients:
quatre molls macos (mitjans/grans)
400 ml de suc de mandarina
sucre (opcional)
200 ml d´oli d´oliva extra verge
400 gr de bolets de temporada
1 gra d´all
Ous de salmó/truita/mújol
400 gr de moniato
400 gr de carbassa
sal, pebre
Per fer el puré jo vaig escalivar la carbassa i el moniato al forn, embolicats amb paper d´alumini. Ho vaig triturar a la termomix amb un raig d´oli, sal i pebre. Crec que n´hi ha prou, no cal res més.
Per a l´emulsió de mandarina reduiu el suc fins que quedi textura de salsa. Si està molt àcid poseu-hi una cullerada de sucre. Ho emulsioneu amb oli i un xic de sal. Amb la textura adequada és espectacular.
Els bolets els netegeu i els saltegeu amb un all laminat, salpebrant-los al final.
I els molls, espines fora en la mesura del possible, a la planxa, amb un raig d´oli.
I a disfrutar, monteu el plat com us vingui més de gust!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.