Murgh biryani (pollastre al curry amb arròs)
Jo diria que quan vaig fer un mini curset de cuina “oriental” aquesta recepta, o una variació, ja hi era. Em sona això del pollastre “biryani”…però era un xic diferent. S´ha d´anar en compte en aquesta recepta amb el punt de cocció de l´arròs, és molt fàcil que es passi…
Ingredients:
2 tasses d´arròs basmati, llorer, clau, cardamom, canyeta (per coure l´arròs aen deu tasses d´aigua)
750 gr de pollastre desossat sense pell
per al marinat del pollastre: xili en pols, gingebre, all, cúrcuma, 1 iogurt grec, suc de llimona, garam masala, coriandre en pols
coriandre i menta fresca
guarnició: 8 brins de safrà, llet calenta, aigua de roses, mantega
Primer tallem en trossos mitjans el pollastre i el marinem amb totes les espècies i altres ingredients. Normalment les mides serien una o dues cullerades de cada una, al vostre gust. deixar-ho uns tres quarts d´hora aprox.
Bullim les espècies que acompanyen l´arròs, les retirem i llavors hi afegim l´arròs, deixant-lo mig cru. O podeu fer-ho tot junt…
Daurem la ceba en una cassola i qauns igui rossa hi afegim el pollastre marinat. Quan la carn ja estigui mig feta hie scampem per sobre l´arròs, i ho deixem coure tapat fins que esigui juntament amb els ingredients de la guarnició (de llet amb un parell de cullerades es suficient).
Reblogged this on Celler-Adocse.