Restaurant La Plaça (Madremanya)

Una gran troballa! Descobert gràcies a una entrevista/reportatge al seu xef a la revista Cuina, alguna cosa em va dir que hi havia d´anar. Ubicat a Madremanya, al costat de Monells, just a on acaba el Baix Empordà i comença el Gironès, és el restaurant de l´hotel del mateix nom, i el considero una visita “obligada” per a tots els amants del bon menjar. A l´entrevista em va cridar l´atenció unes quantes coses, entre elles el fantàstic hort que tenen just al davant del restaurant i una menció a un dels tipus de carn que tenen, mitjana “angus” de Nebraska. I sí, l´amanida de tomàquets de l´hort i la mitjana a la brasa  són francament excepcionals, tant que ja hi hem tornat i tastat quatre plats més…alguns d´ells no són a la carta actualment (el de l´amanida de tomàquets per ja no ser temporada), però fent-hi una ullada veureu que paga la pena acostar-s´hi. I l´hotel, encara que pica, té també una pinta boníssima…

Quan visites llocs on tota la carta té molt bona pinta tens a vegades la temptació de tirar pel dret i anar de cap al menú degustació, però darrerament noto un cansament cap a aquestes opcions i si els preus de la carta són raonables o resulta que els plats tenen tan bona pinta que els vols tastar “sí o sí” (com en les dues vegades que hi hem anat) doncs optem per demanar-ne quatre de diferents i així en fem un tast de veritat, no un breu mos. Així que us comentaré uns plats de carta, els de carn del primer dia (el bou wagyu i la mitjana de Nebraska) que sí picaven força, sobretot el bou, i els del segon que també eren carnívors. Sembla que quan hi tornem, que ho farem, optarem pel peix!

D´entrada una curiositat com a aperitiu, un “filipino” de foie i xocolata blanca deliciós…

IMG_7729

Posats ja en matèria vam optar per una amanida de cinc tipus diferents de tomàquets del seu hort amb anxova, sardina fumada, gelat de tomàquet, wasabi i no recordo quines coses més que puc qualificar directament de sensacional…

IMG_7731

…com també he de dir el mateix de la vieira asiàtica amb ponzu, wasabi, tomàquet…de vici!

IMG_7733Als segons la cosa es va elevar fins assolir cotes inesperades. Feia molt temps que no menjava una carn tan deliciosa, i parlo de les dues, sense saber dir quina em va agradar més, quin plat era més rodó. La mitjana “prime angus” era de campionat…amb un ketchup casolà de pebrot picant sorprenent, a l´all cremat i ceba…

IMG_7737I el bou “wagyu” amb tòfona d´estiu i parmentier trufat, radicalment diferent tan com a tipus de carn com de plat, era igualment sublim…potser, per posar un “però”, el punt de la carn era més proper al “punt” que al “poc fet”…però vaja, no va ser un problema per disfrutar del plat, ja ja

IMG_7739

El postre va ser molt més modest i potser va decepcionar lleugerament…no hi havia igualment massa gana i es va quedar en uns sorbets per una banda i per l´altra uns gerds com granisats amb mascarpone. Bo però millorable…

IMG_7742

Tot això regat amb un vi boníssim produït al poble del costat, Sant Martí Vell, DO Empordà que es diu Eccoci. Super recomanable!

I un mes tard ja tornavem a ser-hi…amb uns segons que ja teníem al cap i uns primers davant dels quals no vam dubtar gaire en escollir-los. Un d´ells un mar i muntanya diferent, carn de perol amb espardenyes i escamarlans. Mmmm…

IMG_7843

…i l´altre (realment tampoc ens vam estar de res aquesta vegada!) era un llamàntol a la brasa amb poma àcida…que va decepcionar una mica. La materia prima era bona però no sé, hi havia alguna cosa que fallava. No sé, la temperatura potser, l´expectativa creada, que a vegades juga males passades…potser també que en aquesta ocasió el resultat final no justificava el preu del plat. Evidentment, però, no era pas dolent, eh…

IMG_7846

Els segons van posar les coses a lloc. Vaja, a dat de tot, a la posició de restaurant de primer nivell, i ho van fer gràcies a un gran garrí cruixent amb chutney de …uis qu em falla la memòria (i actualment té uns acompanyaments diferents!)…un era de mango, crec, i l´altre de pinya…en qualsevol cas, tant salses com carn eren excel.lents!

IMG_7848

I el xai era també de Champions League! Amb iogurt amb cardamom, pastanagues i taronja.

IMG_7851

Vam repetir el postre de l´altra vegada i vam escollir un nou vi de la DO Empordà, “Io”. A mi no em va agradar tant com l´Eccoci però era també molt bo.

 

 

~ per picanyol a 16/11/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: