Restaurant La Rectoria (Espinavessa)

La Rectoria és un magnífic restuarant, una joia coneguda per la gent de bon menjar de Girona, l´Empordà i el Pla de l´Estany que es troba en un petit poble anomenat Espinavessa. Zona tranquila, reposada, poble petit, íntim, on brilla amb llum pròpia un restaurant al qual hi vam arribar a anar dues vegades en una setmana, on vam gaudir d´una cuina esplèndida i atrevida, clàssica i de vanguarda.

A La Rectoria s´hi pot menjar un molt bon menú als migdies entre setmana per 15 euros i els caps de setmana per 25. També tenen una més que apreciable carta a la qual vam sucumbir les dues vegades que hi vam anar, així que us presentaré els primers/entrants dels dos dies, i els segons que vam escollir en les nostres visites. El postre és el mateix els dos dies, una petita gran meravella que ens va enamorar només veure-la…

El primer dia vam optar per una amanida de tomàquet i maduixes de bosc senzillament boníssima, on predominava per damunt de tot un respecte al producte sense embuts…

IMG_7295

L´altra tria va ser una veritable revelació, que de fet vam tornar a demanar com a segon plat quan hi vam tornar: unes magnífiques vieres a la brasa amb raviolis de botifarra negra, una combinació decididament triomfadora!

IMG_7298

El segon dia vam tornar a optar per una amanida on hi havíen maduixes però aquesta vegada amb l´enciam de l´hort fresquíssim i làmines de magret d´ànec com a principals protagonistes…

IMG_7482

I el segon primer del dia 2 va ser un sorprenent gaspatxo (per no dir-li crema o sopa) de verdures amb porro escalivat i algues, una petita gran troballa…

IMG_7481

Com a segons plats el primer dia vam ser força clàssics, tot i que l´execució d´un dels dos plats era més aviat moderna. O no, ja que com qualificarieu uns peus de porc sense feina (desossats) amb gambes de Roses i la seva salsa?

IMG_7301

L´espatlla de xai, també desossada, cuita a baixa temperatura i acompanyada d´un milfulles de patata amb formatge sí que es pot considerar un clàssic en el producte però no en l´execució…tot i que avui en dia la cuina a baixa temperatura no es pot considerar una novetat. El resultat final va ser molt apreciable…

IMG_7300

 

El segon dia ja us he dit que vam repetir del plat de vieires amb botifarra negra, i l´altre segon va ser un colomí rostit amb fruites, molt bo, delicadíssim, un xic minsa la ració però valia la pena igualment (tot i el seu elevat preu)

IMG_7485

I el postre que vam menjar els dos dies va ser, de fet, el gran triomfador de les dues jornades, amb el permís de les vieires amb buti negra. El postre, a més a més, estava presentat d´una manera francament espectacular. Es tracta d´un postre de cítrics en diferents textures i formes: pomelo, taronja, llimona a l´aroma de bosc…i per crear aquesta aroma posaven en una capsa romaní, farigola i pi amb gel sec. Ho tapaven amb un vidre que tenia un forat per on s´hi posava aigua calenta, i a l´instant es produia per la reacció de l´aigua amb el gel una fumerada aromàtica senzillament deliciosa, espectacular sí o sí….

IMG_7309

IMG_7305

 

 

 

 

 

 

 

 

En fi, que hi tornarem segur!

http://www.restaurantlarectoria.com

C/La Font 15, Espinavessa

972 553 766

~ per picanyol a 27/09/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: