Restaurant Pont Vell (Besalú)

Si alguna vegada passeu per Besalú, o esteu de vacances per la zona (Banyoles, etc) no us deixeu perdre l´oportunitat de fer-vos un homentage i dinar en aquest magnífic restaurant, on a més a més, si el temps  acompanya, podreu optar a dinar en una magnífica terrassa amb una vista privilegiada al pont medieval, emblema de la ciutat. No estem davant d´un lloc revolucionari, estem davant d´un restaurant amb aires clàssics als seu plats però adaptacions més o menys modernes depenent del que tinguem entre mans. Cita obligada per als amants de la bona cuina.

La carta té de tot, uns bons entrants, amb amanides, foies i plats de pasta. Segons on predomina la carn i una petita sel.lecció de plats de peix acurada i encertada, mentre que per als postres hi ha també una mica de tot. A més a més hi ha menú per a nens, així que no hi ha excusa. No estem davant d´un restuarant amb menú de 10 euros precisament, però no us aixecaran la camisa!

Nosaltres van optar per començar amb partir-nos un plat de pasta i una amanida. La pasta eren uns magnífics raviolis de formatge “Tou dels til.lers” amb crema de carbassó que van desaparèixer ràpidament…

IMG_7392L´altre primer, l´amanida d´api amb poma, formatge blau i fruits vermells no treia el son però funcionava molt bé com a contrapunt als raviolis. La meva única queixa és que el formatge blau era escàs, per no dir que quasi inexistent, i feia que el plat perdés part de la seva gràcia.

IMG_7393

Els segons van ser majestuosos. Vam optar per una fantàstica cua de bou al vi del priorat i un toc de ratafia que estava molt ben guisada, al seu punt just, saborosa, potent, una delicia!

IMG_7396

L´altre segon era una recepta tradicional, especialitat de la casa, una adaptació d´un plat medieval: conill a l´agredolç amb poma al forn, panses i pinyons absolutament espectacular, un dels millors plats d´aquest estil que he menjat mai, un plat que quan tornem a aquest restaurant (que ho farem, ho sé) serà difícil no demanar-lo de nou!

IMG_7399

Tot això ho vam regar amb un excel.lent vi de la DO Empordà, un Terra Remota que val molt la pena!

I per als postres vam optar per dues mitges racions (ja estàvem força plens…): un original crumble amb nespres confitats i gelat de vainilla…

IMG_7433

 

…i un sorbet de llimona únic, excepcional, 100% casolà, diria que és el millor sorbet (i subratllo la paraula “sorbet”) que he menjat mai. Així de clar, una delicia!

IMG_7434

 

En fi, queda clar que és un lloc de visita obligada per als bons gourmets, gastrònoms i per a tothom a qui li agradi el bon menjar!

http://www.restaurantpontvell.com

c/ Pont Vell 24, Besalú

972 591 027

 

~ per picanyol a 23/09/2014.

Una resposta to “Restaurant Pont Vell (Besalú)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: