Filet de vedella amb salsa de soja i patates Anna
La gràcia del plat són, certament, les anomenades patates “Anna”…tallades molt finament i cuites al forn amb mantega. La salsa és una reducció de soja i el filet, clar, segueix sent la millor peça de carn amb el permís del “Txuletón”.
Ingredients (dues persones):
Per a la salsa de soja: oli d´oliva, 1 all xafat, llorer, farigola, salsa de soja suau, vinagre de mòdena, sucre i una mica de brou de carn
2 talls de filet
200 gr de patates
mantega clarificada
Daureu l´all amb oli i afegiu-hi la resta d´ingredients: 30 ml de salsa de soja, una cullerada de vinagre de mòdena, 125 ml de brou de carn, una cullerada de sucre. Deixeu que es redueixi fins més o menys la meitat, coleu i reserveu.
Per fer les patates les heu de tallar molt finament, millor si teniu una mandolina, i que tinguin més o menys la mateixa mida. Les poseu fent una mena de rotllana, una a sobre de l´altra, i les pinteu amb mantega clarificada. Ho poseu al forn a 180 graus fins que es daurin, uns 25 minuts aprox.
Una vegada tenim aquestes dues coses fem el filet a la planxa i servim.
Reblogged this on Celler-Adocse.