Brou d´escamarlans amb patates morades (55/69)

Una veritable curiositat. Les patates morades són típiques de la gastronomia llatinoamericana i actualment es poden trobar amb facilitat als mercats. Són una mica més dolces i, efectivament, per dins són morades. per fora també, però tirant a negra. Petites, per cert.

Ingredients

2/3 patates morades

Mig kilo d´escamarlans

1/2 kilo de galeres

1 porro

1 pastanaga

1 ceba

una branca d´estragó

1 cullerada de conyac

sal, pebre

 

El brou d´escamarlans i galeres ja ha sortit unes quantes vegades darrerament en aquest receptari. Si en d´altres ocasions en feu força el podeu congelar i aprofitar-lo per altres receptes, com aquesta. En qualsevol cas sofregiu les verdures i hortalises, saltegem tot junt amb els caps dels escamarlans i les galeres i mullem amb aigua, deixant-ho coure uns vint minuts i que reposi uns deu més, tapat.

Podeu llavors bullir les patates morades, pelades, amb aquest brou o haver-ho fet mentre el brou de marisc s´anava fent. Al brou de marisc li manca bullir, ja colat, uns deu minuts amb l´estragó i el conyac. Per cert que us quedarà amb un to verdós…

Saltegem les cues dels escamarlans, les posem a sobre de les patates morades que haurem tallat i posat al fons dels bols i posem brou al seu voltant.

IMG_6703

~ per picanyol a 13/08/2014.

Una resposta to “Brou d´escamarlans amb patates morades (55/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: