Brou d´escamarlans amb patates morades (55/69)
Una veritable curiositat. Les patates morades són típiques de la gastronomia llatinoamericana i actualment es poden trobar amb facilitat als mercats. Són una mica més dolces i, efectivament, per dins són morades. per fora també, però tirant a negra. Petites, per cert.
Ingredients
2/3 patates morades
Mig kilo d´escamarlans
1/2 kilo de galeres
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
una branca d´estragó
1 cullerada de conyac
sal, pebre
El brou d´escamarlans i galeres ja ha sortit unes quantes vegades darrerament en aquest receptari. Si en d´altres ocasions en feu força el podeu congelar i aprofitar-lo per altres receptes, com aquesta. En qualsevol cas sofregiu les verdures i hortalises, saltegem tot junt amb els caps dels escamarlans i les galeres i mullem amb aigua, deixant-ho coure uns vint minuts i que reposi uns deu més, tapat.
Podeu llavors bullir les patates morades, pelades, amb aquest brou o haver-ho fet mentre el brou de marisc s´anava fent. Al brou de marisc li manca bullir, ja colat, uns deu minuts amb l´estragó i el conyac. Per cert que us quedarà amb un to verdós…
Saltegem les cues dels escamarlans, les posem a sobre de les patates morades que haurem tallat i posat al fons dels bols i posem brou al seu voltant.
Reblogged this on Celler-Adocse.