Llom de conill farcit de gambes i espinacs amb puré de pastanaga
Una recepta excel.lent, de les que més m´ha agradat darrerament de la Hofmann…
Ingredients:
4 lloms de conill (o dos lloms i dos cuixes…així comprant un conill i mig feu per quatre…)
4 gambes
unes quantes fulles d´espinacs
brou de conill (ceba, pastanaga, porro, xampinyons, api, tomàquet concentrat, ceps secs, vi blanc, llorer, farigola, els caps de les gambes, 1 litre de brou de pollastre, els ossos del conill)
Puré de pastanagues (300 gr de pastanagues, 40 gr de mantega, sal i pebre)
Picada (polpa de pebrot xoricero, piñons, avellana, ametlla, julivert, all, pa torrat)
Demaneu que us desossin ( o feu-ho vosaltres mateixos…) les parts del conill que utilitzareu i guardeu-ne els ossos. Un cop a casa farciu els trossos de conill amb una gamba, que pot ser crua o lleugerament saltejada, embolicada amb una o vàries fulles d´espinacs saltejades. Ho lligueu i ho reserveu.
Per fer el brou de conill primer daureu els ossos i el cap del conill, i en el mateix oli daureu les hortalises i coses vàries que teniu per posar-hi. Mulleu amb una mica de vi blanc i tot seguit amb el brou de pollastre i quan bulli deixeu que ho segueixi fent, a foc lent, durant una hora. Tot seguit hi afegiu els caps de les gambes, deu minuts més i 15 de repòs. Ho coleu ben colat, primer en un colador xinès i després altra vegada pel xino però amb una mitja, així elimineu totes les impureses. I llavors ho poseu a reduir fins que tingui textura de salsa.
La picada la podeu utilitzar o no, jo per exemple en vaig prescindir i el plat no se´n va ressentir, però clar, sempre aportarà quelcom. Si ho feu la barregeu amb la salsa al final.
I el puré doncs bulliu les pastanagues amb aigua i sal, escorrem, triturem i ho barregem amb la mantega fosa totalment i força daurada.
Per últim fem el conill a la planxa, o en una paella, cassola, o el que vulgueu, fins que sigui cuit. Mulleu amb la salsa, mirant que redueixi una mica més i es quedi com enganxada al conill, reservant-ne una mica més per a l´emplatat. Boníssim!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.