Escabetx ràpid de molls amb foie i carxofes encurtides
Bé, la recepta a classe la vam fer amb bolets de cultiu encurtits, però com que no en tenia a mà vaig utilitzar carxofes. Es una recepta ràpida, fàcil i senzilla, a més a més de super bona!
Ingredients:
4 molls
4 carxofes
Per als encurtits: 125 ml d´aigua, 125 ml de vi blanc, 65 ml de vinagre, herbes aromàtiques (llorer, farigola, romaní, pebre blanc), 10 g de sal, oli d´oliva
1 pastanaga mitjana
1 carbassó petit
1 pebrot vermell petit
1 escalunya
1 tomàquet madur (pelat i sense llavors)
Per a l´escabetx ràpid: 80 ml de vi blanc, 50 ml de vinagre chardonnay, pebre vermell
4 talls de foie fresc
Posarem tots els ingredients que mencionavem per als encurtits i els bullirem cinc minuts. Paral.lelament haurem posat les carxofes a bullir amb sal. En cinc minuts tindrem el preparat llest i en deu les carxofes estaran llestes (aprox). Escaldarem les carxofes dins de la preparació per a encurtits una vegada aquesta hagi reposat uns minuts tapada i ho farem durant tot just uns minuts. Tot seguit, i un cop s´hagin refredat, les cobrirem amb oli d´oliva i les reservarem fins a emplatar.
Tallarem les hortalises a dauets molt petits i les reservarem. Si ja tenim els molls filetejats els hi treurem amb molt de compte, i amb unes pinces, totes les espines que tinguin, totes. Els saltejarem i els reservarem, deixant-los un pel crus.
Saltejarem les hortalises poca estoneta, mullem amb els liquids de l´escabetx i hi afegirem els molls. Deixarem que s´acabin de coure amb les hortalises mentre fem el foie “volta i volta” i ho servirem tot junt, no cal que estigui molt calent.
Reblogged this on Celler-Adocse.