Velouté d´escamarlans amb ceba (48/69)
Una altra delicatessen, un brou de galeres i escamarlans espessit amb farina i mantega, just al seu punt, amb el detall de la ceba fregida…deliciós!
Ingredients:
Els caps i closques de 12 escamarlans
Mig kilo de galeres
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
30 gr de farina
30 gr de mantega
50 cc de xérès sec
crema de llet (opcional)
Saltegem el porro i la pastanaga, afegim les galeres i els caps dels escamarlans, donem unes quantes voltes, mullem amb aigua (litre i mig aprox) i ho fem bullir vint minuts. Deixem que reposi deu més, ho colem i ho reduim una mica més a fi d´obtenir un brou més saborós. Ho reservem. En un cassó fonem la mantega, hi afegim la farina i removem a foc lent uns cinc minuts, que quedi ben cuita. Mullem amb el brou, aprox un litre, i ho fem bullir a foc lent uns deu minuts (aprox). Salem.
Tallem la ceba a anelles, l´emfarinem i la fregim. Saltegem les cues dels escamarlans i emplatem. Podem posar-hi una pinsa d´escamarlant, que si són grossos millor xuclar-la! Excel.lent!
Reblogged this on Celler-Adocse.