Velouté d´escamarlans amb ceba (48/69)

Una altra delicatessen, un brou de galeres i escamarlans espessit amb farina i mantega, just al seu punt, amb el detall de la ceba fregida…deliciós!

Ingredients:

Els caps i closques de 12 escamarlans

Mig kilo de galeres

1 pastanaga

1 porro

1 ceba

30 gr de farina

30 gr de mantega

50 cc de xérès sec

crema de llet (opcional)

 

Saltegem el porro i la pastanaga, afegim les galeres i els caps dels escamarlans, donem unes quantes voltes, mullem amb aigua (litre i mig aprox) i ho fem bullir vint minuts. Deixem que reposi deu més, ho colem i ho reduim una mica més a fi d´obtenir un brou més saborós. Ho reservem. En un cassó fonem la mantega, hi afegim la farina i removem a foc lent uns cinc minuts, que quedi ben cuita. Mullem amb el brou, aprox un litre, i ho fem bullir a foc lent uns deu minuts (aprox). Salem.

Tallem la ceba a anelles, l´emfarinem i la fregim. Saltegem les cues dels escamarlans i emplatem. Podem posar-hi una pinsa d´escamarlant, que si són grossos millor xuclar-la! Excel.lent!

IMG_6447

~ per picanyol a 27/06/2014.

Una resposta to “Velouté d´escamarlans amb ceba (48/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: