Consomé/brou de llagostins amb quenelles (47/69)

Petita delicatessen, és important que feu bé les “quenelles”, boníssimes!

Ingredients (les quantitats són aprox, en aquest llibre estan quasibé sempre malament…):

200/300 gr de llagostins frescos (si pot ser…)

400 gr de galeres

1 porro

1 ceba

1 tomàquet

una mica de conyac

1 culleradeta de pebre vermell

oli, sal

pebre blanc

200 cc de crema de llet

 

Per fer el brou heu de saltejar primer les verdures i hortalises amb una mica d´oli. Hi afegiu les galeres i els caps i closques dels llagostins i ho sofregiu una mica. Hi tireu el pebre vermell, una mica de conyac i ho portem a ebullició, tot deixant-ho coure a foc mitjanet uns 20-25 minuts. Després ho colarem i ho reduirem una mica a fi d´obtenir un brou encara més gustós.

Per fer les “quenelles” heu d´aixafar les cues dels llagostins (deixeu-ne com a mínim una, o dues, per persona per menjar “senceres”!) amb sal, pebre, una cullerada de conyac i la crema de llet. Quan ho tinguem ben xafat ho posem quinze minuts al congelador, i tot seguit fem les “quenelles”, com si fèssiu croquetes amb dues culleres grosses. Quan les tingueu fetes les poseu al brou, ja calent de nou, i sense que arribi a bullir les teniu uns 5 minuts. Una delicia!

IMG_6441

~ per picanyol a 26/06/2014.

Una resposta to “Consomé/brou de llagostins amb quenelles (47/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: