Consomé/brou de llagostins amb quenelles (47/69)
Petita delicatessen, és important que feu bé les “quenelles”, boníssimes!
Ingredients (les quantitats són aprox, en aquest llibre estan quasibé sempre malament…):
200/300 gr de llagostins frescos (si pot ser…)
400 gr de galeres
1 porro
1 ceba
1 tomàquet
una mica de conyac
1 culleradeta de pebre vermell
oli, sal
pebre blanc
200 cc de crema de llet
Per fer el brou heu de saltejar primer les verdures i hortalises amb una mica d´oli. Hi afegiu les galeres i els caps i closques dels llagostins i ho sofregiu una mica. Hi tireu el pebre vermell, una mica de conyac i ho portem a ebullició, tot deixant-ho coure a foc mitjanet uns 20-25 minuts. Després ho colarem i ho reduirem una mica a fi d´obtenir un brou encara més gustós.
Per fer les “quenelles” heu d´aixafar les cues dels llagostins (deixeu-ne com a mínim una, o dues, per persona per menjar “senceres”!) amb sal, pebre, una cullerada de conyac i la crema de llet. Quan ho tinguem ben xafat ho posem quinze minuts al congelador, i tot seguit fem les “quenelles”, com si fèssiu croquetes amb dues culleres grosses. Quan les tingueu fetes les poseu al brou, ja calent de nou, i sense que arribi a bullir les teniu uns 5 minuts. Una delicia!
Reblogged this on Celler-Adocse.