Fruits vermells amb “sabayón” al calvados

Un postre delicat però fàcil de preparar…si controleu bé el tema de fer un sabayón, vaja, com una salsa holandesa…

Ingredients:

Sabayón: 3 rovells, 25 gr de sucre, 20 ml d´aigua, 40 ml de Calvados (o Marsala, a la recepta original)

crumble: 30 gr de farina, 30 gr de sucre, 30 gr d´ametlla en pols, 30 gr de mantega

100 gr de gerds

 

Començarem fent el “crumble”, la base de galeta granulosa, tan senzill com barrejar tots els ingredients i amb la massa que obtenim fer quatre rodones amb un motlle i coure-ho a 180 graus fins que veieu que agafa color. Ho refredeu i reserveu.

Pel sabayón jo recomano fer-ho entre el segon i el postre, recén fet guanya molt. Es com fer una salsa holandesa però en dolç: barregeu els ingredients en un bol o ja en un cassó mentre poseu aigua a escalfar. No ha de bullir. Llavors ho batem amb les varilles al bany maria res, poca estona, molt poca, fins que comenci a quallar. En aquest moment ho retireu del foc i si no s´ha tallat tindreu el sabayón, que jo en aquest cas hi vaig posar calvados però que, vaja, el que tingueu a mà.

Per muntar el plat poseu el gratinador del forn en marxa, uns quants gerds o similar a sobre de cada galeta i finalment el sabayón cobrint els fruits vermells. Uns segons al forn a gratinar-se i llestos.

IMG_6476

~ per picanyol a 04/06/2014.

Una resposta to “Fruits vermells amb “sabayón” al calvados”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: