Arròs negre de costella de porc i sípia
Un arròs de primera! No fa falta dir res més…
Ingredients:
2 costelles de porc (tallades)
2 sípies
3 dents d´all
1 ceba grossa
300 gr de tomàquets triturats
1 ou
oli d´oliva
una mica de vinagre
1 litre de brou de pollastre
250 gr d´arròs bomba (aprox, 4 racions)
julivert
1 bossa de tinta
Primer tallarem a daus les sípies i les saltejarem fins que quedin ben daurades en una cassola, on tot seguit daurarem la costella de porc, molt ben daurada per tots els costats. Sense treure la costella hi afegim la ceba (la sípia l´hem reservat) i quan afagi un color daurat força intens hi posarem un all tallat a trossets molt petits, i tot seguit el tomàquet triturat. Ho cuinem fins que ens quedi un sofregit ben sec, unes dues hores aprox, i l´escorrem en un colador si ha quedat molt oliós.
Anacarem l´arròs amb el sofregit i mullem amb el brou de pollastre. Hi afegim la tinta diluida amb una mica de brou i deixem coure a foc mitjà fins que s´hagi evaporat tot el líquid. L´arròs ha de quedar sec, sense brou vaja, la proporció aprox és 1 mida d´arròs x 3 o 4 de brou, per això he posat un litre. Sempre podeu posar d´entrada tres quarts i si fa falta n´afegiu un quart més. Rectificar de sal si fós necessari.
Mentrestant prepareu un allioli amb ou i julivert picat que li donarà un toc definitiu al plat. Hi poseu també, apart de l´oli, la sal i un gra d´all unes gotes de vinagre.
Boníssim, dels millors arrossos que he menjat darrerament.
Reblogged this on Celler-Adocse.