Crema de gambes amb cruixent (42/69)

Bona sopa, i si aconseguiu fer un bon cruixent de fideus d´arròs embolicant la gamba la cosa encara es presenta més interessant. Jo diria que la clau es coure molt poc els fideus, res, escaldar-los i prou!

Ingredients:

1 litre i mig de brou de peix

200 gr de gambes

1 cullerada de pebre vermell

2 cullerades de conyac

200 gr de pa torrat o sec

100 ml de crema de llet (opcional)

sal, pebre

1 ceba

50 gr de fideus fins d´arròs o de soja

 

Sofregim la ceba fins que agafi color. Hi afegim els caps de les gambes, aixafant-los, el pebre vermell i ho saltegem tot plegat una mica. Mullem amb el brou i ho fem bullir deu minuts. Ho colem i ho tornem al foc, afegint-hi aquesta vegada el pa, el conyac, la sal i el pebre. Vint minuts més i estarà llest. Podeu llavors afegir-hi, si voleu, la crema de llet.

Per fer el cruixent escaldem un minut els fideus en aigua bullent, els asequem mirant que no s´enganxin entre ells i emboliquem les cues de les gambes amb ells. Ho fregim immediatament amb oli ben calent i ho servim amb el brou/crema. Molt bona!

IMG_6070

~ per picanyol a 22/05/2014.

Una resposta to “Crema de gambes amb cruixent (42/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: