Orada amb curry de pinya i coco
Boníssima recepta que no fa falta dir-ho però que pots fer amb molts altres peixos, i també amb carns com la del pollastre. El curry, a més a més, pot ser tipus “pasta” (més fort, i dintre d´aquesta categoria hi ha tres tipus de picant…groc, vermell i verd) tot i que a la recepta utilitzen curry de madràs en pols. La pinya cristalitzada doncs…a classe sí que la vam fer, a casa noooo….però mola, la vaig trobar a faltar!
Ingredients:
2 orades
1 ceba
1 dent d´all
2 tomàquets madurs (de pera)
100 ml de suc de pinya
1 cullerada sopera (o de cafè, depenent si us agrada més o menys picant)
1 pot de llet de coco petit
400 ml de fumet de peix
50 ml de crema de llet
sal, pebre
pinya cristalitzada: 50 ml d´aigua, 50 gr de sucre, 4 rodanxes de pinya tallades mooolt fines
Demaneu a la peixateria que us filetegin les orades.
Sofregim la ceba amb l´all i el tomàquet (sense pell ni llavors). Quan estigui ben sequet afegim el suc de pinya (natural, de llauna, de tetra brick…), el curry i la llet de coco (uns 100 ml). Reduim a la meitat. Afegim el brou de peix i ho deixem coure a foc lent una mitja horeta. Colem i reduim fins a obtenir una textura de salsa. Podem llavors afegir-hi o no una mica de crema de llet.
Per fer la pinta cristalitzada hem de fer primer un almívar amb l´aigua i el sucre. Passem les rodanxes de pinya per aquest almívar i les posem al forn a 90 graus durant 90 min.
Les supremes d´orada les fem a la planxa i servim amb la salsa per sobre, millor abundant que escassa, i les rondanxes de pinya cristalitzades a sobre…
Reblogged this on Celler-Adocse.