Tataki de tonyina amb “chop-suey” de verdures i soja

Per fer bé quest plat heu d´aconseguir un tros de tonyina força considerable…i de primera qualitat. M´explico: idealment el tros ha de ser rectangular, d´uns 5 cm d´alt i d´ample aprox, ja que s´ha de daurar pels quatre costats i el centre ha de quedar cru (prèviament ha estat marinat unes dues hores). Vaja, que tal i com venen la tonyina a molts mercats, i concretament als del meu barri, era dificil aconseguir el que volia, a no ser que em costés un ull de la cara, així que vaig optar per una opció més econòmica (i ni tan bona ni tan espectacular) i més pràctica: el bonitol. Ho sé, no és el mateix, però…

Ingredients:

2 bonitols (o 4 trossos rectangulars de llom tonyina super fresca)

2 alls

1 tros de gingebre fresc

pebre negre

llorer

salsa de soja

vinagre de vi blanc o de poma

sucre

oli d´oliva

oli de sèsam

1 ceba grossa

1/2 pebrot vermell

2 pastanagues

4 espàrrecs

2 carxofes

4 fulles de col xina

4 shitakes

8 mongetes tendres

Preparem primer la marinada amb un all tallât petit, el gingebre fresc també picat, una fulla de llorer, 2 cullerades soperes de salsa de soja, 2 cullerades soperes de vinagre, una culleradeta de sucre i oli d´oliva. Hi posem els filets ben nets, ho tapem i ho reservem a la nevera. Al cap d´una hora els hi donem la volta. Quan ja hagi passat el temps de maceració assequem la tonyina amb paper absorbent i la daurem pels quatre costats sense posar oli a la paella, lleugerament. Reservem i quan s´hagi refredat ho pintem amb oli de sèsam.

El “chop-suey” de verdures és un saltejat amb salsa de soja. Heu de tallar-les tipus juliana, a lo llarg, primes (o com vulgueu…), i les aneu saltejant. Primer el pebrot, la pastanaga i la carxofa. Després els espàrrecs, el shitake, la mongeta, l´all i la col. Al final hi poseu una cullerada sopera de salsa de soja i ho serviu. La tonyina/bonitol no cal que sigui calenta en principi, de fet normalment no ho és.

IMG_5988

~ per picanyol a 25/04/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: