Ajoarriero de bacallà
Receptes de bacallà n´hi ha tantes com bacallans al món, i receptes d´ajoarriero encara més, ja ja. N´hi ha moltes i diferents maneres de fer-la, és cert, aquesta n´és una i és molt bona!
Ingredients:
4 lloms de bacallà d´uns 150 cada un aprox, o penca…o fins i tot esqueixat, ja que al final s´ha de barrejar tot…
12 pebrots del piquillo
1 ceba grossa ( o dues)
4 tomàquets
4 grans d´all
oli extra verge
1 tros de bitxo
sal, pebre
Primer daurarem els alls, tallats a làmines, molt lentament amb força oli d´oliva juntament amb el bitxo. Ho reservem. Part d´aquest oli l´utilitzarem per confitar el bacallà i una menor quantitat per per un sofregit de ceba, tomàquet i pebrot del piquillo. El farem a foc molt lent, confitant tant com puguem la ceba, afegint el tomàquet a meitat de cocció i els pebrots, tallats finament, al final. Ho reservem.
Confitem el bacallà a una temperatura entre 70 i 80 graus, assegureu-vos que no es cou més del compte. L´heu de treure quan veieu que les làmines es comencen a separar. Colem l´oli i en guardem “l´aigua del bacallà”, el que queda al fons d´aquest oli de color blanc. Aquest líquid el reduirem a la meitat i l´emulsionarem amb oli d´aoliva per crear un pil pil, que barrejarem amb el sofregit i els talls de bacallà i els alls tallats a làmines que teníem reservats del principi.