Crema de carxofes i cruixents (34/69)
Una senzilla crema de carxofa amb la peculiaritat que l´acompanyament no és altra cosa que un cruixent de la pròpia carxofa, tallat molt fi, que li dona un contrapunt molt interessant en trobar-se dues textures molt diferents però de sabors inequívocament semblants.
Ingredients:
1 kilo de carxofes
1 patata
50 cc de crema de llet (opcional)
sal, pebre
2 carxofes més per fer el cruixent
brou de verdures/aigua
Saltegem les carxofes, afegim la patata, salpebrem i mullem amb aigua (com jo vaig fer) o també podrieu fer-ho amb brou de verdures. Deixem coure uns 25 minuts, triturem i ho passem pel xinès, pas imprescindible. Fregim les altres dues carxofes tallades molt fines per immersió, a baixa temperatura fins que siguin cruixents. Ho podeu fer un mix i al final pugeu el foc i tindreu també uns cruixents força més ràpid. La crema es pot servir amb una mica de crema de llet, però també se´n podria prescindir.
Reblogged this on Celler-Adocse.