Crema de carxofes i cruixents (34/69)

Una senzilla crema de carxofa amb la peculiaritat que l´acompanyament no és altra cosa que un cruixent de la pròpia carxofa, tallat molt fi, que li dona un contrapunt molt interessant en trobar-se dues textures molt diferents però de sabors inequívocament semblants.

Ingredients:

1 kilo de carxofes

1 patata

50 cc de crema de llet (opcional)

sal, pebre

2 carxofes més per fer el cruixent

brou de verdures/aigua

Saltegem les carxofes, afegim la patata, salpebrem i mullem amb aigua (com jo vaig fer) o també podrieu fer-ho amb brou de verdures. Deixem coure uns 25 minuts, triturem i ho passem pel xinès, pas imprescindible. Fregim les altres dues carxofes tallades molt fines per immersió, a baixa temperatura fins que siguin cruixents. Ho podeu fer un mix i al final pugeu el foc i tindreu també uns cruixents força més ràpid. La crema es pot servir amb una mica de crema de llet, però també se´n podria prescindir.

IMG_5954

~ per picanyol a 03/04/2014.

Una resposta to “Crema de carxofes i cruixents (34/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: