Bacallà “frecole” amb anous (110/135)
Sorprenent recepta de bacallà, cuit al forn, amb una mena de picada molt especial. “Frecole” vol dir molla de pa, i aquesta picada és senzillament això, molla de pa amb anous, all, orenga i oli d´oliva. Fàcil, ràpid i molt gustós.
Ingredients:
4 trossos de bacallà, millor morro, de 150 gr
150 gr d´anous pelades
250 gr de molla de pa del dia anterior…o del matí si ho feu a la nit, però que no estigui sec
1 dent d´all
orenga a discrecció
oli d´oliva extra verge
sal, pebre
Una vegada tenim el bacallà dessalat (jo en aquest cas ja el vaig comprar així) piquem al morter l´all amb les anous. Hi afegim la molla de pa, l´orenga i l´oli. Seguim picant-ho amb la mà de morter i quan veiem que té una bona consistència ho posem a sobre dels lloms. Ho enfornem uns deus minuts, potser una miqueta menys, a 180 graus. Quan veieu que les làmines del bacallà se separen, o marquen aquesta separació, ja ho tindreu llest. Però bé, són aprox uns deu minutets de res.
Reblogged this on Celler-Adocse.