Raviolis de cacau farcits de conill amb salsa bordelesa
Recepta que neix a partir de voler aprofitar restes de dos menjars/plats diferents i de les meves ganes de barrejar i intentar fer coses noves. Vaig pensar que el conill lliga força amb la xocolata, amb el cacau en aquest cas, i que una salsa amb vi seria el complement perfecte. No anava errat, la combinació és espectacular, tot i que clar, fer un conill a la bourgignone expressament potser semblarà massa…però no ho és, tot i que lo ideal es aprofitar la pasta al cacau que hagueu fet un dia (amb pesto combina molt bé) amb les sobres del mencionat conill a la bourgignone, ja que de pas tindreu la salsa feta.
Ingredients:
Per a la pasta fresca….
300 gr de farina, 3 ous, una mica d´aigua, una bona cullerada sopera generosa de cacau en pols
Per al conill a la bourgignone..
1 conill
50 gr de cansalada fresca
1 ceba
1 pastanaga
1 BG (farigola, julivert, api, llorer)
200 ml de vi negre
mig litre de brou de carn
una cullerada de farina
Per fer la pasta barregeu tots els ingredients i els amasseu durant uns deu minuts. Deixeu reposar la massa mitja horeta a la nevera, filmada, i quan torni a tenir temperatura ambient l´estireu amb la màquina per formar les tires que després serviran per fer els raviolis.
Mentrestant haureu daurat el conill, i amb el mateix oli fem un sofregit de cansalada, ceba i pastanaga. Afegim la farina i deixem coure uns minuts. Tornem el conill a la cassola, tallat a quarts, i mullem amb el vi. Uns minuts més tard mullem amb el brou i deixem coure, tapat, una hora aprox. A mitja cocció tombem els talls de conill. Aquesta cocció tmbé la podem fer al forn, a 180 graus. Passat aquest temps retirem el conill i colem la salsa, que ja ens haurà espessat prou. Desossem el conill, el barregem amb una mica de salsa i fem els raviolis, ja sigui totalment a mà (ho explico a la recepta de raviolis de la secció “curs de pasta fresca) o amb màquina.
Els bullim tot just tres minuts mentre escalfem la salsa. Un curro però val la pena, està espectacular!
Reblogged this on Celler-Adocse.