Tortell de Reis
Recepta que vagi fer a classe i que va quedar boníssima!
Ingredients:
Per al briox:
10 gr de sal
500 gr de farina de força
200 ml de llet
100 gr de sucre
1 ou
120 gr de mantega
60 gr de llevat premsat
mitja llimona ratllada (la pell)
la pell ratllada de mitja taronja
20 ml de rom
massapà: 125 gr de sucre glass, 125 gr d´ametlla en pols, una clara d´ou
un rovell d´ou
Fruita confitada
Pinyons
Molt senzill: amassem tots els ingredients del briox, o sigui: la farina, la sal, el sucre, les pells ratllades i el rom, l´ou i la llet. Amassem durant uns 10/15 minuts si ho feu amb màquina, uns vint o 25 minuts si ho feu a mà. Heu d´aconseguir que la massa quedi molt elàstica. Incorporem finalment la mantega i deixem que reposi, filmat en un bol, durant uns vint minuts. Per anar bé ha de doblar la massa, deixeu-ho aprop d´alguna cosa calenta
Per fer el massapà barregem bé els ingredients, o sigui, el sucre en pols, l´ametlla i la clara d´ou fins a formar una pilota ben compacta. Reservem a la nevera.
Dividim la massa doblada en dos i fem el mateix amb el massapà. Extenem la massa i la farcim de massapà. L´enrosquem (les enrosquem, les dues) i les juntem tot formant una rodona, una corona. Moment de deixar-ho fermentar aproximadament una hora i mitja. Ho pintem amb ou batut barrejat amb dues cullerades d´aigua, ho decorem amb fruita confitada i pinyons (remullats prèviament amb aigua durant mitja hora) i enfornem a 200 graus fins que veiem que està ben torradet.
Reblogged this on Celler-Adocse.