Tortell de Reis

Recepta que vagi fer a classe i que va quedar boníssima!

Ingredients:

Per al briox:

10 gr de sal

500 gr de farina de força

200 ml de llet

100 gr de sucre

1 ou

120 gr de mantega

60 gr de llevat premsat

mitja llimona ratllada (la pell)

la pell ratllada de mitja taronja

20 ml de rom

massapà: 125 gr de sucre glass, 125 gr d´ametlla en pols, una clara d´ou

un rovell d´ou

Fruita confitada

Pinyons

 

Molt senzill: amassem tots els ingredients del briox, o sigui: la farina, la sal, el sucre, les pells ratllades i el rom, l´ou i la llet. Amassem durant uns 10/15 minuts si ho feu amb màquina, uns vint o 25 minuts si ho feu a mà. Heu d´aconseguir que la massa quedi molt elàstica. Incorporem finalment la mantega i deixem que reposi, filmat en un bol, durant uns  vint minuts. Per anar bé ha de doblar la massa, deixeu-ho aprop d´alguna cosa calenta

Per fer el massapà barregem bé els ingredients, o sigui, el sucre en pols, l´ametlla i la clara d´ou fins a formar una pilota ben compacta. Reservem a la nevera.

Dividim la massa doblada en dos i fem el mateix amb el massapà. Extenem la massa i la farcim de massapà. L´enrosquem (les enrosquem, les dues) i les juntem tot formant una rodona, una corona. Moment de deixar-ho fermentar aproximadament una hora i mitja. Ho pintem amb ou batut barrejat amb dues cullerades d´aigua, ho decorem amb fruita confitada i pinyons (remullats prèviament amb aigua durant mitja hora) i enfornem a 200 graus fins que veiem que està ben torradet.

IMG_5233

~ per picanyol a 05/01/2014.

Una resposta to “Tortell de Reis”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: