Bacallà confitat amb carbassó i salsa de pebrots
Recepta d´aprofitament, producte de tenir molt oli d´haver confitat dies abans un altre bacallà, i de tenir una salsa de pebrot extraordinària d´un altre plat, el “Rap amb albergínia i salsa de pebrot“, que val un imperi.
Ingredients:
4 lloms ade bacallà d´uns 150 gr cada un (penca o morro)
2 carbassons tallats a daus
herbes de provença o orenga
salsa de pebrots (per ingredients i recepta vegeu el link que surt al principi del post)
2 dent d´all
formatge ratllat
Escalfem una mica l´oli per confitar el bacallà. S´ha de fer a foc lent, sense que la temperatura pugi més de 80 graus, que NO noteu que fregeixi ni surti fum de l´oli. Sabreu que està quan se separin les làmines del bacallà, uns cinc o deu minuts, depenent de com sigui el tall.
Mentrestant saltegem els alls amb els daus de carbassó i hi tirem herbetes per sobre. Escalfem una mica la salsa, encenem el forn al gratinador i quan estigui a punt posem el bacallà cobert amb formatge ratllat i llestos, una delicia!
Reblogged this on Celler-Adocse.