Caldereta de rap (23/69)
Una nova versió de la sopa de rap, això de “caldereta” és més aviat el nom del plat, ho veig més realment com una (això sí) molt bona sopa.
Ingredients:
1 rap de kilo
1 ceba
1 gra d´all
1 branca de farigola
4 patates mitjanes
8 tiges de cebollí
25 gr de pinyons
1 bitxo
1 cullerada de conyac
4 cullerades de farina
oli, sal, pebre
Farem primer el brou amb la ceba sofregida, el cap del rap i les espines, la farigola, l´all i una mica de sal i pebre. Amb mitja horeta que bulli ja n´hi ha prou, el coleu i el torneu a posar a l´olla, aquesta vegada amb les patates. Mentrestant en una paella saltegeu els pinyons amb el bitxo i un gra d´all tallat petit amb una mica d´oli. Mulleu amb el conyac i quan s´hagi evaporat l´alcohol i afegiu la farina. Remeneu fins que sigui rossa i ho tireu a l´olla a la vegada que el rap, en talls mitjans. Deixeu coure uns tres minuts, afegiu el civolet i serviu.
Reblogged this on Celler-Adocse.