Rostit de vedella amb el seu suc
Això no deixa de ser una vedella amb bolets però cuinada d´una sola peça. No és un estofat, sinó un rostit, fet amb molta paciència i que admet unes quantes parts de la vedella, les que preferiblement necessitin una cocció llarga que acabi desfent la carn. I, com amb el conill, quasibé millor menjar-ho d´un dia per l´altre. Compte llavors amb la salsa, no us en quedeu sense!
Ingredients:
una llata d´uns 400/500 grams
una ceba mitjana
una pastanaga
uns quants xampinyons
2 grans d´all
100 gr de tomàquet triturat
llorer, farigola
una mica de brandy
mig litre de brou de carn
sal, pebre
200 gr de camagrocs (o xampinyons o els bolets que us agradin més)
arròs pilaf (20 gr mantega, 50 gr ceba, 100 gr arròs llarg, 150 ml de brou de pollastre, sal, 1 fulla de llorer)
Acabem de netejar bé la llata, la salpebrem lleugerament i la daurem a consciència pels quatre cantons fins que estigui ben torradeta. La reservem i a la mateixa cassola hi fem un sofregit de ceba i pastanaga primer, i tot seguit hi anem incorporant els xampinyons, els alls i finalment el tomàquet. Deixem coure, remenant per evitar que s´enganxi, fins que sigui ben sequet. Mullem amb el brandy, deixem que s´evapori l´alcohol i tornem a mullar de nou amb el brou de carn. Deixem coure a foc lent, tapat, durant tres hores ben bones, fins que la carn sigui ben toveta. Colem el brou i reduim a textura de salsa (si la fem d´un dia per l´altre millor fer la reducció llavors). Podem també afegir els camagrocs quan estiguem fent la reducció del brou i de pas es couen, o els podem saltejar i afegir-los al mateix plat directament.
Per fer l´arròs (jo el vaig fer un altre dia…) daurem bé la ceba amb la mantega en un cassó, afegint l´arròs i el daurem també fins que agafi color, mullem amb el brou de pollastre (tapat) uns deu/quinze minuts, deixant-lo reposar uns minuts abans de servir.
Jo vaig guardar la vedella dins de la salsa i l´endemà en tenia molt poca. Això sí, la carn estava tan melosa i es desfeia d´una manera que t´oblidaves que havies fet curt de salsa…
Reblogged this on Celler-Adocse.