Bacallà gratinat amb allioli i escalivada deconstruida

Una petita broma, sobretot pensant en la recepta que vaig fer fa temps de truita de riu desconstruida. Es tracta d´un llom de bacallà acompanyat dels tres elements de l´escalivada fets per separat i amb textures diferents que a l´escalivada clàssica: ceba potxada, salsa de pebrot vermell i caviar d d´  albergínia. Senzill i molt bo!

Ingredients:

4 talls de llom de bacallà d´uns 150 c/u

2 pebrots vermells grans

1 albergínia grossa

1 ceba de figueres grossa

1 ou

1 gra d´all

oli extra verge

sucre roig

2 cullerades de comí en pols

2 cullerades de cilantre en pols

pebre negre

Començarem fent el suc de pebrot, primer pas de la salsa dolça de pebrot vermell que li donarà un contrast exquisit al bacallà. Si teniu liquadora molt millor…Quan el tingueu tot liquat el poseu a reduir en un cassó amb dues cullerades de sucre roig. I paciència. Passada una bona estona veureu com quasi no queda liquid i adquireix consistència de salsa. En aquest moment ho retireu del foc i ho reserveu al mateix cassó.

Per fer el caviar d´alberginia l´heu de tallar a trossets minúsculs, daus mega minis, i sofregir-ho a foc força lent i tapat. Abans ho haureu tingut una estona amb sal, suant…A mitja cocció hi afegiu les espècies i seguiu remenant de tan en quan fins que estigui molt ben potxat. Reserveu.

Posem llavors a sofregir una ceba mentre preparem l´allioli estil maionesa, vaja, amb ou. Cobrim els lloms de bacallà amb la maionesa/allioli i els posem a gratinar al forn. Quan estiguin torrats, cinc minuts aprox, ja estarà llest.

IMG_4019

~ per picanyol a 26/08/2013.

Una resposta to “Bacallà gratinat amb allioli i escalivada deconstruida”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: