Bacallà gratinat amb allioli i escalivada deconstruida
Una petita broma, sobretot pensant en la recepta que vaig fer fa temps de truita de riu desconstruida. Es tracta d´un llom de bacallà acompanyat dels tres elements de l´escalivada fets per separat i amb textures diferents que a l´escalivada clàssica: ceba potxada, salsa de pebrot vermell i caviar d d´ albergínia. Senzill i molt bo!
Ingredients:
4 talls de llom de bacallà d´uns 150 c/u
2 pebrots vermells grans
1 albergínia grossa
1 ceba de figueres grossa
1 ou
1 gra d´all
oli extra verge
sucre roig
2 cullerades de comí en pols
2 cullerades de cilantre en pols
pebre negre
Començarem fent el suc de pebrot, primer pas de la salsa dolça de pebrot vermell que li donarà un contrast exquisit al bacallà. Si teniu liquadora molt millor…Quan el tingueu tot liquat el poseu a reduir en un cassó amb dues cullerades de sucre roig. I paciència. Passada una bona estona veureu com quasi no queda liquid i adquireix consistència de salsa. En aquest moment ho retireu del foc i ho reserveu al mateix cassó.
Per fer el caviar d´alberginia l´heu de tallar a trossets minúsculs, daus mega minis, i sofregir-ho a foc força lent i tapat. Abans ho haureu tingut una estona amb sal, suant…A mitja cocció hi afegiu les espècies i seguiu remenant de tan en quan fins que estigui molt ben potxat. Reserveu.
Posem llavors a sofregir una ceba mentre preparem l´allioli estil maionesa, vaja, amb ou. Cobrim els lloms de bacallà amb la maionesa/allioli i els posem a gratinar al forn. Quan estiguin torrats, cinc minuts aprox, ja estarà llest.
Reblogged this on Celler-Adocse.