Hamburguesa farcida d´espinacs
Un clàssic de la meva mare, crec que el fa des de fa més de vint-i-cinc anys. Juraria que la va treure d´un llibre americà, o alguna cosa semblant. Ves a saber si la recepta s´assembla o no a l´original, el cas és que aquesta és imbatible, un clàssic etern!
Ingredients:
600 gr de carn picada (podeu comprar les hamburgueses preparades o posar-hi més carn, jo calculo 150 gr)
mig kilo d´espinacs (probablement en sobrarà…)
dos formatgets
salsa de tomàquet
arròs per acompanyar (uns 200 gr)
300 gr de xampinyons (opcional, ho vaig afegir el dia que vaig fer la foto al plat)
un ou
sal, pebre
julivert
Doncs primer donareu forma a les hamburgueses, tenint en compte que n´heu de preparar dues per persona d´uns 75 gr cada una…si aneu a sac i voleu fer un plat únic, que de fet una mica ja ho és, doncs feu-ne dues de cent, però crec que amb menys n´ hi ha prou. Hi poseu un ou, julivert i entre les dues hamburgueses hi poseu una bona capa d´espinacs (que haureu descongelat i preparat segons instruccions del fabricant…) i mig formatget per hamburguesa tallat petit
Tapeu les hamburgueses amb el segon pis de carn i ho enforneu durant una mitja hora a 180 graus, depenent també de com us agradi la carn.
Mentrestant prepareu la salsa de tomàquet, ja sigui a la manera tradicional (sofregit de ceba i pastanaga, tomàquet tallat a daus pelat i sense llavors i un got d´aigua, tapat, una mitja hora, i passat pel xinès) o escalfant tomàquet fregit o també fent un sofregit de tomàquet i ceba que després podeu utilitzar per fer qualsevol altra cosa. Poseu també a bullir l´arròs que acompanyarà el plat, imprescindible tal i com jo sempre he menjat el plat a casa dels meus pares, i fins i tot podeu saltejar uns xampinyons amb una mica d´all que li donarà un toc diferent i complementari al plat. La salsa de tomàquet, per sobre, hi ha vegades que la meva mare hi posa la salsa per sobre a mitja coció.
Reblogged this on Celler-Adocse.