Crema d´api amb encenalls de parmesà (16/69)

Senzilla recepta, com una vichyssoise però substituint el porro per l´api. Molt diferent. I també molt bona!

Ingredients:

1 api sencer

3 patates mitjanes

1 ceba grossa

sal, pebre blanc

oli extra verge

1 litre i mig de brou vegetal

100 ml de crema de llet

un tros de parmesà

Començarem sofregint la ceba. Quan agafi color hi afegim la patata tallada ben petita i, uns minuts més tard, l´api sencer tallat també a trossos petits. Mullem amb el brou vegetal al cap d´uns deu minuts i ho deixem coure a foc mitjà durant trenta minuts. Triturem, fora del foc, passem pel colador xinès i deixem que reposi i es refredi abans de posar-ho a la nevera. Just abans de servir rectifiquem de sal i pebre, hi posem la crema de llet i fem uns encenalls de bacallà amb per exemple un pelador de patata. La crema és freda perquè som a l´estiu, però exactament la mateixa versió però calenta serveix per a l´hivern. I segur que també deu estar molt bona.

IMG_4148

~ per picanyol a 19/08/2013.

Una resposta to “Crema d´api amb encenalls de parmesà (16/69)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: