Salmorejo amb boletes especiades (14/69)
Brutal…el salmorejo. Les boletes poden millorar-se, una mica més esponjoses potser, però em va entusiasmar la textura que vaig aconseguir amb el salmorejo, sempre complicat precisament per aquest tema de la textura, clau en el plat.
Ingredients:
1 kilo de tomàquets
100 grams de molla de pa, millor del dia abans
1 gra d´all
sa, pebre
oli extra verge
pebrot verd
200 gr de carn picada
orenga, comí, coriandre, canyella en pols…
Triturem primer els tomàquets a la batedora amb sal, pebre i un raig d´oli. Ho colem i ho tornem a posar a la batedora. Hi afegim la molla de pa tallada a trossets petits i la deixem que s´impregni bé dels tomàquets durant una bona estona. Mitja horeta més tard ho batem tot, amb un gra d´all, i ho reservem a la nevera.
Per fer les boletes barregem totes les espècies amb la carn (potser hi posaria un ou i/o una mica de molla de pa sucada amb llet) picada de vedella (potser també millor 50 porc i 50 vedella) i en fem unes boletes petites. Les fregim i les deixem reposar.
Quan ho serviu (jo me´n vaig oblidar) feu-ho amb pebrot verd tallat a tires i, clar, les boletes. Boníssim!!!