Gaspatxo de cireres
Aquesta és una recepta que encara no tinc decidides les quantitats dels ingredients que la conformen. O bé, potser sí, i llavors seria més exacte dir que té dues versions…o fins i tot tres! M´explico: en una recepta hi ha tomàquet i a l´altra no. La tercera seria una mena d´intermig de les dues. El dia que la vaig estrenar vaig fer directament les dues versions; la que té tomàquet va agradar, els sabors no estaven tan definits com a la segona però era un gaspatxo potser més tradicional amb un punt de cirera super interessant. També portava pebrot vermell (un quart) i una mica de cogombre, apart dels tomàquets (quasi un kilo) i uns 250 gr de cireres. I l´altra versió és igual però sense els tomàquets, i és espectacular. Bona de collons, deliciosa, super especial, refrescant, poderosa…i amb el que va sobrar d´una i de l´altra vaig fer una tercera versió que s´assemblava més a la del gaspatxo pur de cireres que a l´altra, tot i portar molt tomàquet. Però portava ja un dia de repòs. Jo el que us proposo es que proveu amdues versions i decidiu, i és que possiblement la sol.lució sigui o tirar directament pel que no té tomàquet o rebaixar la quantitat de tomàquet i augmentar la de cireres. Us deixo les quantitats totals que vaig utilitzar i vosaltres mateixos, però proveu-ho…ja, és un conyás treure el pinyol de les cireres, i més de mig kilo, però paga la pena, de veritat! Ah, per cert, l´elaboració és com sempre: tots els ingredients junts a la batedora i després passar-ho pel colador xinès, imprescindible.
1 kilo de tomàquets
mig kilo de cireres (pesat quan tenien pinyol)
mig cogombre
mig pebrot vermell mitjanet
1 gra d´all
sal, pebre
oli extra verge
una miqueta de res d´aigua mineral.
una anotació de darrera hora…l´he fet una altra vegada, posant el doble de cireres que de tomàquets, vaja, un kilo i mig kilo…i brutal…més semblant a la tercera versió que us deia, igual de refrescant, amb un gust de cireres brutal…jo definitivament m´inclino per aquesta darrera versió!
Reblogged this on Celler-Adocse.