Crema d´escalivada amb anxoves (12/69)
Trobo curiós que l´autora no posi albergínia a una crema d´escalivada. Jo en vaig posar una…i crec que amb dues la cosa potser hagués funcionat millor. De totes maneres també ha funcionat, eh, segueix sent una bona idea i ben freda amb unes anxoves tallades entra de meravella. També hi posa tomàquet, escalivat, clar.
Ingredients:
3 cebes
2 pebrots vermells
2 albergínies
1 kilo de tomàquets madurs
aigua o brou de verdures…a ull
una llauna d´anxoves
sal, pebre
Primer haureu d´escalivar totes les hortalises i un cop cuites i refredades les poseu a la batedora juntament amb una mica de sal i pebre, unes quantes anxoves i ben bé mig litre d´aigua o de brou de verdures. Si quan ho heu batut/triturat queda molt espès, o bastant espès, millor afegir-hi més aigua o més brou, jo almenys prefereixo que no sigui gaire espessa. La quantitat ja és a ull, in situ, depenent de com us quedi. El que si us recomano es que hi poseu unes quantes anxoves tallades a dauets per sobre quan ho serviu, el toc és definitiu i guanya molt tot el plat.
Reblogged this on Celler-Adocse.