Crema de tomàquet amb xips de carbassó (13/69)
Aquesta crema pot menjar-se freda i calenta, és tan d´estiu com d´hivern, tot i que llògicament ara serà molt més bona per la qualitat dels tomàquets, i freda és també força bona…però és molt diferent de les que he fet fins ara perquè en aquesta ocasió el tomàquet el bullim, igual que la ceba i la patata.
Ingredients:
1 ceba grossa
3 patates mitjanetes
1 kilo de tomàquet
una branca d´alfàbrega
un carbassó
brou de verdures/aigua (litre i mig aprox)
Sofregirem primer la ceba, tot seguit els tomàquets i finalment les patates, tot tallat ben petit. Afegim el brou o l´aigua i deixem coure a foc mig una mitja horeta. Deixem refredar, ho passem pel xinès i ho reservem a la nevera. Abans de servir-ho tallem el carbassó a rodanxes molt fines, ideal si teniu una mandolina, i les fregim amb el foc molt calent uns segons per cada banda. No em van quedar gaire cruixents, però l´altra manera de fer-ho, radicalmente diferent (foc fluix, una estona) no em va funcionar pas.
Reblogged this on Celler-Adocse.