Maccheroncelli amb bolognesa de pollastre
Una vegada més aquest plat neix del que tenia per cuinar un migdia entre la nevera i el rebost…una cuixa de pollastre desossada, un bon sofregit de tomàquet, una mica de parmesà ratllat i els maccheroncelli, als quals els hi he agafat força afició.
Ingredients:
360 gr de maccheroncelli
2 cuixes de pollastre no gaire grosses
1 llauna de tomàquet triturat
1 ceba
parmesà ratllat
sal i pebre
orenga
Mentre fem el sofregit de ceba i tomàquet posem a fer les cuixes de pollastre a la planxa, salpebrades i amb una mica d´orenga, i posem una olla amb abundant aigua al foc. Quan bulli hi tirem la pasta, més o menys quan tirem el tomàquet triturat al sobregit de ceba i quan les cuixes ja els hi falta poc per ser cuites del tot. Quan els hi falta un punt les trinxem i les afegim a un sofregit que ja quasibé està, de manera que s´acaba de fer del tot ja amb els trossos de pollastre. Quan la pasta està llesta la colem i la tornem a posar a la mateix olla amb un dit de l´aigua de la cocció, hi aboquem el sofregit de tomàquet i ceba amb el pollastre esmicolat, remenem bé i servim. Podrien gratinar-se amb formatge ratllat emmental però en aquesta ocasió, la primera vegada que ho feia, doncs no hi vaig pensar. O sigui, per a la propera probaré de gratinar-los, segur que queda boníssim, i amb una mica de formatge blau encara pot ser més espectacular!