Gaspatxo de maduixots (1/69)
Estrenem aquesta nova sèrie de receptes dedicades a les sopes (tot tipus, fins i tot surten un parell de purés més aviat líquids) amb un espectacular gaspatxo de maduixes. Bàsicament, un gaspatxo clàssic on heu de substituir els tomàquets per maduixots.
Ingredients:
600/700 gr de maduixots
1/2 gra d all
1 ceba petita
1/2 cogombre
1 pebrot vermell
5 fulles de menta fresca
150 cc d´oli extra verge
50 cc de vinagre
sal, pebre blanc
Bé, poseu tots els ingredients junts en una batedora i els tritureu bé, fins que estigui tot ben fi. Ho tasteu. Si us heu passat amb el vinagre (recomano posar-ne poc, les mides són les de la recepta, però senzillament millor posar-ne un raig i punt) sempre podeu afegir-hi una mica d´aigua (que si us queda espès és recomanable, ja que després a la nevera encara espessirà més) o més maduixes. De fet inicialment en vaig posar mig kilo, el que posava a la recepta, però en quedar-me massa gust a vinagre en vaig afegir més, entre 100 i 200 grams més aprox. Aneu provant fins a donar amb la textura i el gust que més us agradin. Super refrescant, és un trumfo assegurat!
Decoreu amb unes quantes maduixes i un parell de fulles de menta (però poseu menta també a la barreja!)
Reblogged this on Celler-Adocse.