Magret farcit de llagostins amb chutney de verdures (44/46)
Bona recepta que té com a màxima dificultat fer un bon chutney (ha de quedar agredolç) i farcir bé el magret amb els llagostins, de forma que quan el talleu a làmines quedin rodones de llagostins a la carn. La manera correcta de fer-ho és amb un ganivet que es diu “mechador”, però bé, també podeu provar de fer-ho amb un ganivet normal (que talli, eh) petit…una mica cutrillo…i pot no funcionar, i no miro a ningú…
Ingredients:
2 magrets d´ànec
8 cues de llagostins
1 ceba mitjana/gran
una albergínia gran
3 pebrots verds (dels llargs, els italians)
100 gr de sucre
40 gr de mel
200 ml de vinagre blanc o de poma
sal, pebre
llorer, farigola
4 claus
una mica de gingebre
Tallem ben petita la ceba, l´albergínia i el pebrot, i ho sofregim durant molta estona, tapat, i a foc lent. Ha de quedar molt potxat, quasi amb textura de compota…Afegim llavors la mel i el sucre i deixem caramelitzar una bona estona.
Quan tingui un color fosquet i veiem que caramelitza afegim les herbes aromàtiques i les espècies, donem unes quantes voltes, ho tapem i ho deixem infusionar al forn durant 45 minuts a 85 graus. Passat aquest temps retireu les espècies i herbes i si voleu ho tritureu i ho passeu pel colador, però jo crec que no val la pena.
El magret…primer fem els forats…
després el farcim amb els llagostins…o si preferiu amb gamba llagostinera, que està molt millor de preu…
…i el fem a la planxa, la major part del temps per la part dels greix. Deixem refredar una mica i tallem làmines en sentit horitzontal…per anar bé dins d´aquestes làmines hi ha d´haver una rodoneta de llagostí…també pot ser que no s´hagi fet bé el farcit i us surtin els llagostins quan intenteu tallar el magret…bé, en aquest cas quan serviu el plat, amb làmines de magret a sobre de muntanyetes de chutney, doncs poseu-hi un tros de llagostí a sobre!
Ho podeu acompanyar amb una salsa de foie fresc (feu-lo a la planxa i tritureu-lo amb crema de llet) o amb una salsa de ceba super bona que vaig fer per acompanyar el Caneló cruixent de jarret de porc amb mango i que queda molt bé.
Reblogged this on Celler-Adocse.